Saturday, March 22, 2014

Valsts policija - tēla spodrināšana Jelgavā #2 (ar video)

Jelgavā ir kāda iela, kuras vienā posmā n-to gadu garumā ar pārkapumiem tiek novietotas automašīnas.



Pārkāpumi ir 2 veidu:
1) Ceļazīme Nr. 302. (“Braukt aizliegts”) + Ceļazīme Nr. 326 (ar papildzīmi Nr. 842 “Izņemot policijas transportu” ),
2) CSN 135.6. pārkāpumi. Un arī ļoti-ļoti bieži, jo visiem auto vietas droši vien nepietiek.

Nezinu cik šoferīši tur sodīti, taču Pašvaldības policijas (PP) darbiniekus tur līmējam “plāksterus” manījis neesmu. Toties ir zināms, ka šajā īsajā ielas posmā – Pētera ielā 5 atrodas Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknis. :)




Neesam tā īsti pievērsuši uzmanību tiem 302-iem – tikpat pierasts skats kā gājēji VP formas tērpos (bet ne tikai), kas diendienā turpat neatļautā vietā šķērso brauktuvi, neizpildot CSN 22 punkta prasības.

Taču ik pa reizei gadiem ilgi kaitināja tieši CSN 135.6. pārkāpēji, jo piebraucot pie krustojuma pa Svētes ielu, ir jāievēro CSN 314.10. punkta prasības – jāapstājas tieši pirms hor. ceļa apzīmējuma Nr.929. un jāpalaiž pārējie ceļu satiksmes dalībnieki, kuriem ir priekšroka, bet šo 135.6-to pārkāpēju atstātie auto ievērojami samazina redzamību. :(

Otrdien (18.03.), kārtējo reizi piebraucot krustojumam pa Svētes ielu (virzienā no centra), ievēroju šo kārtējo pārkāpēju, kurš bija “pacenties” pat mazliet vairāk nekā parasti:



Nebiju steidzīgs, sabildēju abus pārkāpējus (zaļo VW, kas centra pusē, un arī otru – melno Audi, kas brauktuves otrā pusē), piezvanīju PP. Saka - OK, tūlīt atbrauksim apskatīsimies (esot par brīva ekipāža). :) Arī bildes manas labprāt apskatītos (vēlāk tai pašā dienā aizsūtīju ar)...



 P.s. Audi traucē tiem, kas brauc virzienā uz centru.


Kad braucu tur garām apm. 1 stundu vēlāk, VW tur vairs neatradās, iekš Audi tajā brīdī iekāpa vadītājs, bet mazliet tālāk ievēroju PP automašīnu, kurai blakus stāvēja PP darbinieks un komunicēja ar kādu kundzīti priv. apģērbā (iespējams VP darbinieci).

Nezinu cikos tieši tie PP atbrauca, ar ko un par ko runāja, bet jau tai pašā dienā privāto auto minētajā ielas posmā kļūva par vismaz 30% mazāk, un arī krustojums pat 5-10m rādiusā “tīrs” - arī nakamajās dienās utt.Krusrojuma pārredzamība manami uzlabojusies Par 302-iem neesmu interesējies vai palika mazāk vai nē..., bet vismaz no malas izskatās, ka iela kopš tās dienas ir ievērojami tukšāka.



Kolēģis todien sazvanījās ar PP, kura mazliet vēlāk saņēmās šo to pastāstīt.


Palūdzu PP arī mani painformēt par "izmeklēšanas rezultātiem" (e-pastā, kad sūtīju bildes), taču joprojām klusums - laikam gaida, kad uzrakstīšu likumā noteiktā kārtībā (reiz man jau tieši tapēc neinformēja, bet tad tā arī pateica - ja vēlos zināt ko vsirāk - lai rakstu oficiāli). Interesanti - kāda principā starpība, vai e-pasta (neoficiāli) kaut ko pajautāju es vai pa tel. tikpat "neoficiāli" piezvana kolēģis? Lai gan - viņam jau ar neko daudz nepateica...+ mazliet pārprata (kolēģis) mani tājā ziņā, ka minēja tikai 302-iekus, bet par 135.6-kiem ZZ tekstā ne vārda.

Interesanti – vai PP bieži aprobežojas ar “mutvārdu aizrādījumiem” vai tas tikai kad darīšana ar “vienlīdzīgākiem”?

No comments:

Post a Comment